toelichting

sluit
“Ongevraagde voorstellen”
2008

Potlood en aquarel op papier.

Afmeting: 30 x 40 cm.

Een serie tekeningen van ontwerpen en voorstellen voor kunsttoepassingen die nooit zijn gerealiseerd. Sterker nog, er is niet eens om gevraagd.

Tekening 1 stelt een huis voor waarbij een straatlantaarn zich op de een of andere manier heeft omgedraaid en als een nachtlampje de slaapkamer op de eerste verdieping beschijnt.

Tekening 2 laat zien hoe het zou zijn wanneer iedereen een atelier aan huis zou hebben.

Tekening 5 is een voorstel voor een moestuin met meerdere verdiepingen. Ideaal voor in de stad.

Tekening 6 stelt een flatwijk voor waarbij de verschillende flats samen het woord 'elders' vormen.

Tekening 7 is een voorstel om een aantal banken op een plein te voorzien van kleine tekstbordjes met teksten als 'Gereserveerd voor asocialen' of 'Gereserveerd voor verliefden' of 'Gereserveerd voor intelligenten', etc. Het is interessant om te zien of hiermee het zitgedrag van de mensen beïnvloed wordt.

Tekening 8 is een voorstel voor een brug. De brug bestaat uit een oude veerpont die net iets korter is dan de breedte van de sloot.

Tekening 9 is een voorstel om flatwoningen te voorzien van tuinen.

Tekening 10 stelt een herfstbos voor waarbij aan enkele bomen brandende bedlampjes zijn gemonteeerd.

Tekening 11 is een voorstel voor de inrichting van een urinoir. De tegelwand is voorzien van een foto van beukenbomen waarin namen en teksten gesneden zijn. Het plassen tegen bomen en het bekladden van toiletten komt in dit voorstel mooi samen.