Voorstellen

29-04-2010

Voorstellen ยท Frank Halmans
Datum: 8 april - 16 mei 2010
Locatie: CBKU, Plompetorengracht 4, 3512 CC Utrecht

Aansluitend op zijn solotentoonstelling 'Intussen / Meanwhile' in het Centraal Museum organiseert CBKU in eigen huis een tentoonstelling met maquettes van Frank Halmans.


Binnen en buiten
Frank Halmans heeft een fascinatie voor huiselijkheid en binnen en buiten. Hij geeft dit op uiteenlopende manieren vorm in tekeningen, ontwerpen en interieurs (soms op ware grootte). In CBKU toont Halmans negentien maquettes van voornamelijk ontwerpen voor in de openbare ruimte, aangevuld met foto”s en teksten van uitgevoerd werk.
Het grensgebied tussen binnen en buiten zoekt Frank Halmans regelmatig op en draait het om: de buitenwereld komt vaak binnen en andersom. Als toeschouwer kijken we naar zijn werk als door een raam, van buiten naar binnen. Tegelijkertijd bevinden we ons in dezelfde binnenruimte, je kunt om het werk heen lopen. Tevens fungeert zijn werk ook als een spiegel. Frank Halmans weet bij de beschouwer het gevoel te geven dat je kijkt naar iets wat bekend voorkomt, maar waar je zelf niet letterlijk in voorkomt. Zijn werk is een confrontatie met onze eigen onmacht om van de wereld meer te maken.Urinoir, uit de serie 'ongevraagde voorstellen'